Arkivë & Historiku i UÇK-së

Ushtria Çlirimtare e Kosovës

Forca politike dhe ushtarake e armatosur dhe e organizuar e popullit shqiptar të Kosovës, për çlirim nga pushtuesi serb. Zanafillën e ka në Lëvizjen politike ilegale, pas Luftës së Dytë Botërore, kulmi i se cilës u arrit me demonstratat e vitit 1981, kur studentët, rinia dhe populli i Kosovës, shprehu vendosmërinë për [...]

Trupat e Mbrojtjes së Kosovës

Pas përfundimit të luftës së armatosur dhe vendosjes së forcave të NATO-s në Kosovë, u paraqit nevoja e përcaktimit të rolit të UÇK-së në pajtim me realitetin e ri të krijuar. Rezoluta 1244 e Kombeve të Bashkuara, e cila është miratuar në Qershor të vitit 1999, parasheh demilitarizimin e UÇK-së.
Në Qershor [...]

Historiku i Radio Kosova e lirë

ZËRI I LIRISË
NGA ideja deri te lindja e “KOSOVËS SË LIRË”

Nisma për të hapur një radiostacion të luftës doli nga disa anëtarë të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Rreth kësaj nisme janë angazhuar, zëdhënësi i SHP të UÇK-së, Jakup Krasniqi, ndërsa idenë e kanë përkrahur dhe kanë ndihmuar: Azem [...]

Dëshmorët e UÇK-së

Feniksët e lirisë I

Dëshmorët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës
(Monografi)
Kryeredaktor :
Nezir MYRTAJ
 
Me daljen në dritë të vëllimit të parë të monografisë “ Feniksët e lirisë”, lexuesit shqiptar i jepet mundësia të njihet me jetën dhe veprën e dëshmorëve të rënë nën emblemën dhe me betimin e Ushtrisë Çlirimtare të [...]

Statuti

Nyje tjera

Komente