Adem Jashari

Adem Jashari

Hero, komandant legjendar dhe luftëtar i paepur i kombit shqiptar, i pari ndër themeluesit e UÇK-së. U lind në Prekaz të Drenicës në një familje me tradita të shquara atdhedashëse. Mbaroi shkollën e mesme teknike dhe më pas tërë jetën ia kushtoi luftës për lirinë e Kosovës. Pjesëmarrës në demonstratat e vitit [...]

Adem Jashari simbol i kombit

Dilaver Goxhaj: Adem Jashari simbol i kombit
Legjendari Adem Jashari
Si nga legjendat dhe Mitologjia, ashtu edhe nga Bibla dhe Kurani kemi mësuar se çdo popull ka katër kalorës. Ata janë: Historia, Sëmundja; Vdekja dhe i katërti, Fati sëbashku me të Vërtetën. Sipas Mitologjisë, kalorësi i parë, Historia, është kalorësi që [...]

Adem Jashari

Hero, komandant legjendar dhe luftëtar i paepur i kombit shqiptar, i pari ndër themeluesit e UÇK-së.U lind në Prekaz të Drenicës në një familje me tradita të shquara atdhedashëse. Mbaroi shkollën e mesme teknike dhe më pas tërë jetën ia kushtoi luftës për lirinë e Kosovës. Pjesëmarrës në demonstratat e vitit 1981. Deri në vitin [...]

Statuti

Nyje tjera

Komente