Adem Jashari

Hero, komandant legjendar dhe luftëtar i paepur i kombit shqiptar, i pari ndër themeluesit e UÇK-së. U lind në Prekaz të Drenicës në një familje me tradita të shquara atdhedashëse. Mbaroi shkollën e mesme teknike dhe më pas tërë jetën ia kushtoi luftës për lirinë e Kosovës. Pjesëmarrës në demonstratat e vitit [...]

Adem Jashari simbol i kombit

Dilaver Goxhaj: Adem Jashari simbol i kombit
Legjendari Adem Jashari
Si nga legjendat dhe Mitologjia, ashtu edhe nga Bibla dhe Kurani kemi mësuar se çdo popull ka katër kalorës. Ata janë: Historia, Sëmundja; Vdekja dhe i katërti, Fati sëbashku me të Vërtetën. Sipas Mitologjisë, kalorësi i parë, Historia, është kalorësi që [...]

Historiku i Radio Kosova e lirë

ZËRI I LIRISË
NGA ideja deri te lindja e “KOSOVËS SË LIRË”

Nisma për të hapur një radiostacion të luftës doli nga disa anëtarë të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Rreth kësaj nisme janë angazhuar, zëdhënësi i SHP të UÇK-së, Jakup Krasniqi, ndërsa idenë e kanë përkrahur dhe kanë ndihmuar: Azem [...]

Dëshmorët e UÇK-së

Feniksët e lirisë I

Dëshmorët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës
(Monografi)
Kryeredaktor :
Nezir MYRTAJ
 
Me daljen në dritë të vëllimit të parë të monografisë “ Feniksët e lirisë”, lexuesit shqiptar i jepet mundësia të njihet me jetën dhe veprën e dëshmorëve të rënë nën emblemën dhe me betimin e Ushtrisë Çlirimtare të [...]

Kontaktet

Adresa:
Shoqata e Invalideve te Luftes te UCK-se
Rr. UCK 10000 Prishtine
Republika e Kosoves
Tel: +381 (0) 38 249 616
Fax: +381 (0) 38 249 616
info@shiluck.org
UebAdresa dhe e-mail
Harta e Lokacionit
View Larger Map

Adem Jashari

Hero, komandant legjendar dhe luftëtar i paepur i kombit shqiptar, i pari ndër themeluesit e UÇK-së.U lind në Prekaz të Drenicës në një familje me tradita të shquara atdhedashëse. Mbaroi shkollën e mesme teknike dhe më pas tërë jetën ia kushtoi luftës për lirinë e Kosovës. Pjesëmarrës në demonstratat e vitit 1981. Deri në vitin [...]

Statuti

Nyje tjera

Komente